Adatvédelem és kiberbiztonság a 21. században

Adatvédelem és kiberbiztonság a 21. században

Tehetséggondozás és innováció iroda | Innováció

Az Innovation Talks programsorozat, Adatvédelem és kiberbiztonság a 21. században elnevezésű eseményén Mádi-Nátor Anett senior kibervédelmi szakértő volt meghívott vendégünk.

Előadónk projektjei által ismeri mind a magánszektor, mind pedig a kormányzati szervek adatvédelmi törekvéseinek kihívásait. Jelenleg a kiberbiztonsággal foglalkozó nemzetközi szervezet, a Cyber Institute stratégiai üzletfejlesztéséért felel, emellett pedig az Európai Kiberbiztonsági Szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott Women4Cyber elnöke.

Az esemény interaktív jellege lehetővé tette, hogy a közönség bármikor feltegye kérdéseit.

Anett először arról beszéltt, hogyan lehet valaki manapság kiberbiztonsági szakértő Európában, érintve az egyetemi képzéseket és lehetőségeket. E mellett pedig a szakma jelnlegi helyzetét és a közeljövőben történő változásokról és Európán belüli fejlődéséről is informálta a közönséget.

A későbbiekben szó esett a kiberbűnözésről és arról, hogyan használták ki ezt a helyzetet a kiberbűnözők. E mellett pedig említésre került a kiberdiplomácia témaköre, kibervédelem, e kereskedelem és az innováció.

Az esemény végén Anett több kérdésre is válaszolt, köztüka kis és középvállakozások kiberbiztonságának kérdése is femerült.

 

Tehetséggondozás és innováció iroda