Kutatók Éjszakája 2019

Kutatók Éjszakája 2019

Kutatás | Kül- és biztonságpolitika

2019. szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakája elnevezésű programsorozat keretében intézetünkben került megrendezésre az „Aktualitások a nemzetközi kapcsolatok világából” című rendezvény, ahol kutatóink napjaink szerteágazó kül- és biztonságpolitikai kérdéseiről tartottak előadásokat.

Elsőként Baranyi Tamás Péter előadására került sor, amely Európa transzatlanti kapcsolatainak fejlődéséről és jelenkori kihívásairól szólt, majd ezt követően Csepregi Zsolt előadása következett, amely a „Hogyan teremtette geopolitikai környezetük az izraelieket” címet viselte.

A sorban Dobrowiecki Péter előadása következett, amely a lengyel külpolitika legaktuálisabb kérdéseire fókuszált, majd Éva Ádám előadására került sor, amely a politikai iszlám szerepét taglalta az arab tavaszt követő időszak vonatkozásában.

Ezután Kozma Tamás tartott előadást a türkmenisztáni földgázszektor kihívásairól és annak geopolitikai összefüggéseiről, majd Pál Zsombor Szabolcs beszélt a latin-amerikai drogkereskedelmi hálózatok működéséről. Ezt követően Restás Bianka a Conte-kormány migrációs politikáját értékelte.

Az esemény záró előadását Stepper Péter tartotta, aki a visegrádi négyekkel kapcsolatos legfontosabb és legaktuálisabb fejleményekről tájékoztatta a hallgatóságot.

Kutatás