ONLINE MENTORÁLÁS – JELENTKEZÉSI SZABÁLYZAT

Mi az az online mentorálás?

A Talent Academy új programja az Online mentorálás, amire a diákok három szakmának a mentorjaihoz jelentkezhetnek: marketing, pszichológia és jog. A marketing szakmán belül két mentor, Kozma Noémi és Csabai Ádám, a pszichológia és a jog területen pedig Czabán Samu ad személyre szabott tanácsadást a diákoknak. Területenként maximum 10-10 mentoráltat választanak ki a mentorok a jelentkezők közül, akikkel külön-külön 1 órás privát online beszélgetést folytatnak egy videóchat alkalmazás segítségével, előre meghatározott óraterv alapján.

A jelentkezés feltétele

  • a mentorálásra kizárólag 14-19 éves középiskolás diákok jelentkezhetnek
  • a jelentkezés feltétele az alábbi adatok hiánytalan megadása: név, e-mail cím, életkor, középiskola (város + intézménynév), évfolyam, valamint a „Miért jelentkeztél a mentorálásra?” kérdés megválaszolása

A jelentkezés menete

A program keretében három szakterületen (jog, pszichológia, marketing) történő mentorálásra várjuk a jelentkezéseket. Minden területhez külön jelentkezési felület tartozik.

Az érvényes jelentkezéshez az alábbi adatok megadása kötelező: név, e-mail cím, életkor, középiskola (város + intézménynév), évfolyam.

Ezt követően az adott szakmához kapcsolódó feladatot kell megoldani, és az ott feltett kérdésekre válaszolni. A jelentkezéshez javasoljuk a feladathoz kapcsolódó minden kérdés megválaszolását. A válaszok hiánya nem jelenti a jelentkezésből való automatikus kizárást, az értékelés során viszont hátrányosan érintheti a jelentkezést. A feladatok megválaszolása során elsődlegesen nem a szakterületen meglévő tudást, hanem a gondolkodás és érvelés felépítését mérjük. A szakmai tudás csupán kis mértékben befolyásolhatja a jelentkezés értékelését.

Az űrlap utolsó kérdése a jelentkező motivációjára kérdez rá, melynek hiánytalan megválaszolása szintén az érvényes jelentkezés feltétele.

A jelentkező akár mindhárom terület online mentorálására is regisztrálhat, ehhez viszont mindhárom jelentkezési űrlapot ki kell töltenie.

A jelentkezés határideje

  1. május 18. 23:59

A jelentkezések kiértékelése, kiválasztás

A mentorálásban résztvevő diákok kiválasztására a május 18-ai határidőt követő 3 munkanap során kerül sor (2020. május 18-20.) A mentorok értékelik a beérkezett válaszokat és ez alapján – a kapacitások függvényében – választják ki a legjobb jelentkezéseket.

Mentoronként maximum 10 jelentkező választható ki. Így a marketing területen maximum 20, a pszichológia és a jog területen pedig maxiumum 10-10 szerencsés diák vehet részt az Online mentorálás programban.

A sikeres jelentkezés kihirdetése

A sikeres jelentkezésekről a kiválasztást követő 2 munkanapon napon belül (2020. május 21-22.) emailben értesítjük a jelentkezőket, és egyeztetjük a mentorálás konkrét időpontját.

A mentorálás menete

A mentorálásokra előre egyeztetett időpontban kerül sor 2020. május 21. és 29. között, melyhez stabil internetkapcsolat szükséges. Az egyalkalmas mentorálás kb. 1 órás időtartamot foglal magában Zoom (vagy hasonló) online felületen.

A mentorálás során különböző szekciókra bontott és előre megtervezett, vezetett beszélgetés valósul meg, melyhez előzetesen „óratervet” küldünk ki a résztvevőknek. Ennek része lehet a motivációk és nehézségek feltérképezése, a hatékony tanulás és tudatos felkészülés az érettségire, a felsőoktatás során várható tananyag ismertetése, a TDK, OTDK és egyéb felsőoktatási, de tanterven kívüli lehetőségek ismertetése, a szakirányú specializációk bemutatása, hasznos olvasmányok ismertetése, a szakdolgozatra való tudatos felkészülés menete, továbbtanulási lehetőségek MA és PhD szinten, munkahelyi kilátások a diplomaszerzést követően, valamint a munkahelyi környezet és várható feladatok megismertetése.

Ajándék

A mentorálásban résztvevők promóciós ajándékcsomagban részesülnek (AJTK könyv, AJTK kiadvány, gymbag, füzet, kitűző), melyet a program megvalósulását követően az Antall József Tudásközpont irodájában (1093 Budapest, Czuczor u. 2.) vehetnek át.

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

Jelentkezéseddel elfogadod az alábbi feltételeket:

  • A jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy a mentorálás során hang- és videóanyag készülhet, melyet az Antall József Tudásközpont felhasználhat közösségi média felületein, weboldalán és hírleveleiben, valamint a pályázati elszámolás feltételeként benyújthatja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek, mint a program támogatójának.
  • A jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy a jelentkezési felületen megadott adataidat az Antall József Tudásközpont kezelhesse. Adatvédelmi nyilatkozat