ONLINE MENTORÁLÁS – JELENTKEZÉSI SZABÁLYZAT

Mi az az online mentorálás?

A Talent Academy a tavaszi félévben szervezte meg elsőként "Online mentorálás" programját, melyet most az őszi tanévben is megismétlünk mentorjainkkal, hogy még több fiatalnak segíthessünk eligazodni a pályaválasztás útvesztőjében. A középiskolás diákok továbbra is három szakma mentorjaihoz jelentkezhetnek: marketing, pszichológia és jog. A marketing szakmán belül Csabai Ádám, a pszichológia és a jog területen pedig Czabán Samu ad személyre szabott tanácsadást a diákoknak. Területenként 10-30 mentoráltat választanak ki a mentorok a jelentkezések alapján, akikkel külön-külön 1 órás privát online beszélgetést folytatnak egy videóchat alkalmazás segítségével, előre meghatározott óraterv alapján.

Bővítettük programunkat!

A szakmaspecifikus online mentorálás mellett life coaching és webinar is vár rád!

A life coaching módszerrel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy jobban képbe kerülj önmagaddal, saját erősségeiddel, személyes céljaiddal, valamint segíteni szeretnénk pályaválasztási döntésed meghozatalában.

Webinarunk pedig egy 10-15 fős beszélgetés, ahol a diplomácia, a menedzsment vagy a turizmus területén tanuló egyetemista mentorunk mesél 1-1 egyetemi diákszervezetről, aminek a tagja.

A jelentkezés feltétele

  • a mentorálásra kizárólag 14-19 éves középiskolás diákok jelentkezhetnek
  • a jelentkezés feltétele az alábbi adatok hiánytalan megadása: név, e-mail cím, életkor, középiskola (város + intézménynév), évfolyam, valamint a „Miért jelentkeztél?” kérdés megválaszolása

A jelentkezés menete

A program keretében három szakterületen (jog, pszichológia, marketing) történő online mentorálásra, life coaching tanácsadásra, valamint három egyetemi diákszervezetről tartott online kiscsoportos beszélgetésre (webinar) várjuk a jelentkezéseket. Mindegyikhez külön jelentkezési felület tartozik.

Az érvényes jelentkezéshez az alábbi adatok megadása kötelező: név, e-mail cím, életkor, középiskola (város + intézménynév), évfolyam.

Ezt követően egy feladatot kell megoldani, és az ott feltett kérdésekre válaszolni. A jelentkezéshez javasoljuk a feladathoz kapcsolódó minden kérdés megválaszolását. A válaszok hiánya nem jelenti a jelentkezésből való automatikus kizárást, az értékelés során viszont hátrányosan érintheti a jelentkezést. A feladatok megválaszolása során elsődlegesen nem a szakterületen meglévő tudást, hanem a gondolkodás és érvelés felépítését mérjük. A szakmai tudás csupán kis mértékben befolyásolhatja a jelentkezés értékelését.

Az űrlap utolsó kérdése a jelentkező motivációjára kérdez rá, melynek hiánytalan megválaszolása szintén az érvényes jelentkezés feltétele.

A jelentkező akár több mentorhoz is jelentkezhet, ehhez viszont mindegyik űrlapot ki kell töltenie.

A jelentkezés határideje

Online marketing, pszichológia és jogi mentorálás - meghosszabbított jelentkezés: 2020. október 18. helyett 2020. október 25. 23:59

Egyetemi diákszervezetek - webinar: 2020. október 25. 23:59

Life coaching: 2020. október 25. 23:59

A jelentkezések kiértékelése, kiválasztás

A diákok kiválasztására az október 25-ei határidőt követő 3 munkanap során kerül sor (2020. október 26-28.) A mentorok értékelik a beérkezett válaszokat és ez alapján választják ki a jelentkezéseket. Az online marketing, pszichológia és jogász mentorálás, valamint a life coaching során területenként minimum 10 fő, maximum 30 fő kerül kiválasztásra, az egyetemi diákszervezetek mentorai pedig maximum 15 főt választanak ki területenként (diplomácia, turizmus, menedzsment) a kiscsoportos online beszélgetésre.

A sikeres jelentkezés kihirdetése

A sikeres jelentkezésekről a kiválasztást követő 3 munkanapon napon belül emailben értesítjük a jelentkezőket, és egyeztetjük a beszélgetés konkrét időpontját.

A mentorálás menete

A beszélgetésekre előre egyeztetett időpontban kerül sor 2020. október 29. és november 13. között, melyhez stabil internetkapcsolat szükséges. Az egyalkalmas mentorálás, illetve a kiscsoportos beszélgetés kb. 1 órás időtartamban történik Zoom (vagy hasonló) online felületen.

A személyre szabott 1 órás mentorálás során különböző szekciókra bontott és előre megtervezett, vezetett beszélgetés valósul meg, melyhez előzetesen „óratervet” küldünk ki a résztvevőknek. Ennek része lehet a motivációk és nehézségek feltérképezése, a hatékony tanulás és tudatos felkészülés az érettségire, a felsőoktatás során várható tananyag ismertetése, a TDK, OTDK és egyéb felsőoktatási, de tanterven kívüli lehetőségek ismertetése, a szakirányú specializációk bemutatása, hasznos olvasmányok ismertetése, a szakdolgozatra való tudatos felkészülés menete, továbbtanulási lehetőségek MA és PhD szinten, munkahelyi kilátások a diplomaszerzést követően, valamint a munkahelyi környezet és várható feladatok megismertetése.

A life coaching során az alábbi területeket beszéli át a coach a mentorálttal: mi a mentorált motivációja, hogyan válassza ki a neki való szakot, mik a személyes erősségei, mit tud tenni a sikeres felvételiért, hogyan tudja növelni a tanulás hatékonyságát, honnan tudja, hogy egy szak(ma) neki való, milyen tantárgyakra fókuszáljon.

Ajándék

A mentorálásban résztvevők promóciós ajándékcsomagban részesülnek (AJTK kiadvány, gymbag, füzet, kitűző, toll), melyet a program megvalósulását követően az Antall József Tudásközpont irodájában (1093 Budapest, Czuczor u. 2.) vehetnek át.

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

Jelentkezéseddel elfogadod az alábbi feltételeket:

  • A jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy a beszélgetés során hang- és videóanyag készülhet, melyet az Antall József Tudásközpont felhasználhat közösségi média felületein, weboldalán és hírleveleiben, valamint a pályázati elszámolás feltételeként benyújthatja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek, mint a program támogatójának.
  • A jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy a jelentkezési felületen megadott adataidat az Antall József Tudásközpont kezelhesse. Adatvédelmi nyilatkozat