ONLINE MENTORÁLÁS – JELENTKEZÉSI SZABÁLYZAT

Mi az az online mentorálás?

A Talent Academy 2020 óta szervezi "Online mentorálás" programját, hogy még több fiatalnak segíthessünk eligazodni a pályaválasztás útvesztőjében. A középiskolás diákok három terület mentorjaihoz jelentkezhetnek: marketing, pszichológia és jog. A marketing szakmához kapcsolódva Csabai Ádám, a pszichológia és a jog területen Czabán Samu ad személyre szabott tanácsadást a diákoknak. Területenként 10-30 mentoráltat választanak ki a mentorok a jelentkezések alapján, akikkel külön-külön 1 órás privát online beszélgetést folytatnak Zoomon egítségével.

A jelentkezés feltétele

  • a mentorálásra kizárólag 14-19 éves középiskolás diákok jelentkezhetnek
  • a jelentkezés feltétele az alábbi adatok hiánytalan megadása: név, e-mail cím, életkor, középiskola (város + intézménynév), évfolyam, valamint a „Miért jelentkeztél?” kérdés megválaszolása

A jelentkezés menete

A program keretében négy szakterületen (jog, pszichológia, marketing, nemzetközi kapcsolatok) történő online mentorálásra várjuk a jelentkezéseket. Mindegyikhez külön jelentkezési felület tartozik.

Az érvényes jelentkezéshez az alábbi adatok megadása kötelező: név, e-mail cím, életkor, középiskola (város + intézménynév), évfolyam.

Ezt követően egy feladatot kell megoldani, és az ott feltett kérdésekre válaszolni. A jelentkezéshez javasoljuk a feladathoz kapcsolódó minden kérdés megválaszolását. A válaszok hiánya nem jelenti a jelentkezésből való automatikus kizárást, az értékelés során viszont hátrányosan érintheti a jelentkezést. A feladatok megválaszolása során elsődlegesen nem a szakterületen meglévő tudást, hanem a gondolkodás és érvelés felépítését mérjük. A szakmai tudás csupán kis mértékben befolyásolhatja a jelentkezés értékelését.

Az űrlap utolsó kérdése a jelentkező motivációjára kérdez rá, amelynek hiánytalan megválaszolása szintén az érvényes jelentkezés feltétele.

A jelentkező akár több mentorhoz is jelentkezhet, ehhez viszont mindegyik űrlapot ki kell töltenie.

A jelentkezés határideje

2021. november 17., szerda, 20:00

A jelentkezések kiértékelése, kiválasztás

A diákok kiválasztására 2021. november 21-ig kerül sor. A mentorok értékelik a beérkezett válaszokat és ez alapján választják ki a mentoráltakat. Területenként minimum 10 fő, maximum 30 fő kerül kiválasztásra.

A sikeres jelentkezés kihirdetése

A sikeres jelentkezésekről a kiválasztást követően, november 22-én e-mailben értesítjük a jelentkezőket, és egyeztetjük a beszélgetés konkrét időpontját.

A mentorálás menete

A beszélgetésekre előre egyeztetett időpontban kerül sor 2021. november 22. és 30. között, melyhez stabil internetkapcsolat szükséges. Az egyalkalmas mentorálás kb. 1 órás időtartamban történik Zoom (vagy hasonló) online felületen.

A személyre szabott 1 órás mentorálás során különböző szekciókra bontott és előre megtervezett, vezetett beszélgetés valósul meg, melyhez előzetesen „óratervet” küldünk ki a résztvevőknek. Ennek része lehet a motivációk és nehézségek feltérképezése, a hatékony tanulás és tudatos felkészülés az érettségire, a felsőoktatás során várható tananyag ismertetése, a TDK, OTDK és egyéb felsőoktatási, de tanterven kívüli lehetőségek ismertetése, a szakirányú specializációk bemutatása, hasznos olvasmányok ismertetése, a szakdolgozatra való tudatos felkészülés menete, továbbtanulási lehetőségek MA és PhD szinten, munkahelyi kilátások a diplomaszerzést követően, valamint a munkahelyi környezet és várható feladatok megismertetése.

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

Jelentkezéseddel elfogadod az alábbi feltételeket:

  • A jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy a beszélgetés során hang- és videóanyag készülhet, melyet az Antall József Tudásközpont felhasználhat közösségi média felületein, weboldalán és hírleveleiben, valamint a pályázati elszámolás feltételeként benyújthatja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek, mint a program támogatójának.
  • A jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy a jelentkezési felületen megadott adataidat az Antall József Tudásközpont kezelhesse. Adatvédelmi nyilatkozat

 

Budapest, 2021. november 2.