Biztonságpolitika a kibertérben

Biztonságpolitika a kibertérben

Győri iroda | Kül- és biztonságpolitika

, 17:00 | FACEBOOK LIVE

Az elmúlt évtizedekben a biztonság, illetve az arról alkotott felfogásunk és percepciónk alapvető átalakuláson ment keresztül. Ezzel párhuzamosan a biztonsági kérdések egyre komolyabb felértékelődésének is a szemtanúi vagyunk. Mindez hatványozottan igaz a kibertérre, illetve az abban megjelenő biztonságra is, hiszen a kritikus fontosságú ágazatok és infrastruktúrák egyre nagyobb arányban függnek a digitális technológiáktól.

Az Antall József Tudásközpont győri irodája szervezésében megvalósuló beszélgetés azokra a kiberbiztonsági kihívásokra fókuszál, amelyekkel napjainkban, és különösképpen a mostani pandémiás helyzetben, egyre komolyabban szembe kell néznünk. Érintjük az információbiztonság, a kiberbűnözés és a kapcsolódó információs technológiai kutatások kérdésköreit, továbbá napjaink fejleményeire reflektálva részletesen kitérünk arra, hogy a kibertérben zajló folyamatok hogyan képesek befolyásolni a társadalom vírussal kapcsolatos attitűdjeit.

Vendégünk Dr. Krasznay Csaba:

  • egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének intézetvezetője
  • villamosmérnök, a katonai műszaki tudományok doktora, kutatási témája a kiberhadviselés és a közszolgálati információs rendszerek kibervédelme,
  • saját honlapján így fogalmaz: „Én vagyok a cyber-mindenes ember. A kiberbiztonság oktatója, kutatója, mentora, vállalkozója, szakértője, előadója és tanácsadója.” (https://www.krasznay.hu/)
  • a kutatás mellett részt vesz K+F+I projektben. Emellett támogatja a fiatal tehetségeket abban, hogy megtalálják helyüket a kiberbiztonsági ökoszisztémában,
  • komoly oktatói-kutatói és tanácsadó tevékenysége mellett rendszeresen vállal médiaszereplést is a kiberbiztonság, információs technológiák, digitális átalakulás témakörében.

Moderátor: Kocsev Bence, az Antall József Tudásközpont Győri iroda vezetője

Az eseményt élőben közvetítjük a Facebookon, csatlakozz hozzánk te is!

Győri iroda