Jogod van hozzá! #középsulisprogram

Jogod van hozzá! #középsulisprogram

Győri iroda | Tehetség

, 14:00 | Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Deák-terem | Győr, Áldozat u. 12, 9026

„Jogod van hozzá!” címmel tanulmányi és alkotóversenyt hirdetett középiskolás diákok számára a Széchényi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszéke és az Antall József Tudásközpont Győri Irodája, valamint Tehetséggondozási programja, a Talent Academy.

A verseny záróeseményére, a pályamunkák értékelésére, valamint az eredményhirdetésre január 24-én 14 órától a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán lévő Deák-teremben kerül sor.

Az esemény nyílt, így a versenyzők mellett várjuk szeretettel az érdeklődőket is!

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

A „Jogod van hozzá!” versenyről

A verseny célja:

a középiskolás diákok tudatos közösségi szerepvállalásának erősítése, kreativitásuk és szakma-orientációs tudatosságuk fejlesztése; általánosságban pedig az Európai Unió és a részvételi jogok megismertetése. A verseny több eseményt foglal magában. A fő kihívás, hogy ismeretterjesztő és interaktív foglalkozások után a diákok egyénileg vagy csapatmunkában egy, a projektben feldolgozott témát (emberi jogot, társadalmi problémát, hivatást, stb.) jelenítsenek meg vizuálisan. Ennek módszere szabadon választható (rajz, akvarell, grafika, fotómontázs, videó, performansz). A pályaműveket rövid prezentáció keretében mutatják be a versenyzők, az értékelést pedig szakértő zsűri végzi.

A pályamunkák díjazása:

a nyertes alkotók értékes jutalmakban részesülnek, köztük a Széchenyi István Egyetem, az Antall József Tudásközpont Alapítvány és más szakmai szervezetek különdíjaival.

------------------- 

A verseny támogatói:

 

A Talent Academy támogatója a Nemzeti Tehetség Program.

Győri iroda