Young Leaders' Forum 2021

Young Leaders' Forum 2021

Európai kapcsolatok iroda | Innováció

| Budapest

Az 2021. évi Young Leaders’ Forum az e-kormányzással, a digitalizációval, illetve a megújuló/zöld energiával kapcsolatos kérdésekre összpontosít. A fórum során két fő téma kerül megvitatásra, az e-kormányzással összefüggő biztonsági kihívások és a zöld energia területén jellemző fő célkitűzések és fejlesztések a V4-régióban.

  • Az első panelbeszélgetés az e-kormányzáshoz és a digitális biztonsághoz kapcsolódó kihívásokat és kockázatokat, valamint az ezek kezelésére rendelkezésre álló megoldásokat és eszközöket veszi górcső alá. Van-e elegendő tudásunk ahhoz, hogy kezelni tudjuk a napjainkban jellemző biztonsági kockázatokat ezen a területen? Hogyan növelhetik az egyének, illetve a kormányok ellenálló képességüket utóbbiak különböző formáival szemben? Milyen új típusú kockázatok merülhetnek fel a jövőben, és hogyan tudunk felkészülni azok kezelésére?
  • A második panel szakértői betekintést nyújtanak a megújuló energiával kapcsolatos legaktuálisabb fejlesztésekbe, a V4-régióban tervezett jövőbeli beruházásokba, valamint az Európai Unió legfontosabb, az energiaátmenet és a megújuló energia területén megfogalmazott célkitűzéseibe. Melyek a V4-országok legjelentősebb eredményei az utóbbi területeken? Melyek a V4-ek nemzeti stratégiáinak és tervezett megújulóenergia-projektjeinek a legfontosabb prioritásai? Hogyan illeszkednek ezek az eredmények és célok az uniós célkitűzésekhez?

A YLF legfontosabb törekvése a kiválasztott résztvevők vezetői potenciáljának fejlesztése, így a program keretein belül szemináriumokon, workshopokon és személyes/kiscsoportos konzultációkon való részvételre is lehetőség nyílik. Az egyes programpontok célja, hogy a résztvevők vezetői képességeiket fejleszthessék, és gyakorlati tudást szerezzenek.

YLF és think.BDPST 2021 konferencia

Az YLF-re felvételt nyer fiatal szakértőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy részt vegyenek a párhuzamosan megrendezésre kerülő think.BDPST konferencia panelbeszélgetésein. A konferencia keretében neves előadókkal, a köz- és üzleti szféra, valamint a nem kormányzati szervezetek döntéshozóival, továbbá magas rangú politikusokkal és diplomatákkal találkozhatnak, illetve részt vehetnek a velük folytatott beszélgetésekben, vitákban.

Csatlakozz hozzánk és legyél te is a YLF nyújtotta élmény és tudás részese!

A jelentkezés határideje: 2021. augusztus 5.

TOVÁBB A WEBOLDALRA

 Nézd meg a tavalyi esemény összefoglaló videóját, és reméljük, hogy idén találkozhatunk veled is!

Európai kapcsolatok iroda