Adatvédelem és kiberbiztonság a 21. században

Adatvédelem és kiberbiztonság a 21. században

Tehetséggondozás és innováció iroda | Innováció

, 16:00 | FACEBOOK LIVE

A modern társadalmak egyik legjelentősebb és legaktuálisabb kihívását a kibertérben zajló folyamatok kontrollálása jelenti. Az elektronikus információs rendszerekben kezelt adatok és információk védelme egyre inkább kihívások elé állítja az állami, önkormányzati és gazdasági szereplőket, továbbá az állampolgárokra is fenyegetést jelentenek.

A személyes, üzleti és egyéb adatok értéke jelentősen megnövekedett, ami következtében az ezek megszerzésére irányuló kibertámadások is egyre gyakoribbá váltak.

Az előadás során szakértőnk mutatja be a leginkább érintett területeket, amelyeken szükséges a mélyebb szintű szabályozás, valamint áttekintjük azokat a törekvéseket, amelyek a biztonság növelését tűzték ki célul, mint például az Európai Uniós GDPR rendelet és annak hatása az elmúlt évek tapasztalatai alapján, továbbá biztonság- és védelempolitikai aspektusokról is szót ejtünk.

-----
MIKOR: 2021. május 27., csütörtök, 16:00
FACEBOOK ÉLŐ
-----

A beszélgetés résztvevői:
Mádi-Nátor Anett, senior kibervédelmi szakértő, Cyber Institute
▸ Moderátor: Debrenti Á. Félix, irodavezető, Tehetséggondozás és Innováció Iroda, Antall József Tudásközpont

Az eseményről röviden:

Az Innovation Talks magyar nyelvű eseménysorozat, amely a nemzetközi think.BDPST innovációs konferencia kísérő rendezvénye. A think-BDPST konferencia fő témaköreinek körbejárása által lehetőséget biztosít a magyar nyelvű követők számára, hogy szakértői és hiteles tartalomhoz jussnak az év során.

 

Tehetséggondozás és innováció iroda