Közép-Európa és a Visegrádi Együttműködés

Közép-Európa és a Visegrádi Együttműködés

Könyvműhely | Könyvbemutatók

, 10:30 | Magyarország Prágai Nagykövetsége | Pod Hradbami 17, Prága 6 – Střešovice

 

*** Könyvbemutató roadshow: Central Europe and the V4 - Historical and Policy Perspectives ***

 

Varsó és Brüsszel után a következő állomásunk Prága. Csatlakozz hozzánk és küldd el regisztrációdat az events.prg@mfa.gov.hu email címre, „V4 book launch” tárggyal.

 

Helyszín: Prága, Magyarország Prágai Nagykövetsége (Pod Hradbami 17, Prága 6 – Střešovice)

Időpont: 2019. március 7., 10:30-13:00

 

A kelet-közép-európai államok demokratikus átalakulása és a Visegrádi Együttműködés létrejötte óta eltelt közel három évtized alatt számos jelentős változás következett be a térség országainak bel- és külpolitikai viszonyrendszerében. A regionális partnerségek jelentőségének felértékelődése, a V4 csoport Unión belüli megerősödése, valamint a visegrádi országok gazdasági teljesítményében bekövetkező erőteljes növekedés egyaránt hozzájárult a regionális formáció iránti egyre fokozódó érdeklődéshez.

Mindennek fényében a jelen esemény kiváló alkalmat biztosít az Antall József Tudásközpont által 2018-ban kiadott „Central Europe and the V4: Historical and Policy Perspectives” c. könyv első kiadásának megvitatására. A Külügyi és Külgazdasági Minisztérium, illetve a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megjelent könyv egy kifejezetten közép-európai nézőpontból elemzi a térség legfontosabb politikai, társadalmi és gazdasági folyamatait, elősegítve ezáltal az Együttműködés előtt álló legfőbb kihívások és lehetőségek feltérképezését és megértését.

A könyvbemutató mellett megrendezésre kerülő előadások során a szerzők közreműködése révén lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára, hogy első kézből nyerjenek választ a témakör kapcsán felmerült kérdéseikre, valamint hogy közvetlenül meg tudják osztani észrevételeiket a terület nemzeti és nemzetközi szakértőivel egyaránt.

 

Program:

Köszöntő: Őexc. Dr. Boros Miklós, nagykövet

Bevezető gondolatok: Stepper Péter (Antall József Tudásközpont), szerkesztő

Rövid előadások:

  • Andrzej Sadecki (Károly Egyetem), szerző
  • Jana Juzová (Európeum), szerző

 

A projekt Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormányainak anyagi támogatásával valósult meg a Nemzetközi Visegrádi Alapon keresztül. Az alap küldetése a fenntartható közép-európai regionális együttműködést előmozdító gondolatok támogatása.

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

Könyvműhely