Kreatív Magyar Elme: Innovatív ötletek - Építs vállalkozást egyetemistaként!

Kreatív Magyar Elme: Innovatív ötletek - Építs vállalkozást egyetemistaként!

Tehetséggondozás iroda | Innováció

, 18:00 | AJTK Előadóterem | 1093 Budapest, Czuczor u. 4.

Van egy elképesztő ötleted, de szeretnél tanácsot kérni a megvalósításához? A Kreatív Magyar Elme beszélgetésén egyetemisták által alapított innovatív szervezeteket ismerhetsz meg.

 

Vendégeink:

  • A Youth Business Grouptól: Füzesi Krisztián | IT Lead

Youth Business Group (YBG) egy Corvinusos diákszervezetből indult, majd az egyetem elvégzése után elindították vállalkozásukat, ahol az egyetemisták karrierfejlesztésben vehetnek részt és gyakorlati tapasztaltra tehetnek szert, melyet sehol máshol nem kapnak meg.

A több száz tagot tömörítő szervezet hatékony működése mögött komplex informatikai rendszer segíti a tagok és felelősök közti kommunikációt és munkamegosztást. Lefejlesztettek egy saját vállalatirányítási rendszert (Akrivis), amely a diákszervezeti működést támogatja több fronton: projektmenedzsment, CRM, pénzügy, teljesítménymérés. A rendszert eredetileg a diákszervezeti működésre szabták és folyamatosan fejlesztették, csiszolták, hogy minél nagyobb hangsúly helyeződjön a szervezetek fő tevékenységére. Az Akrivis használatával a tagok transzparens képet kapnak teljesítményükről és a szervezeti vezetők hasznos információkat nyerhetnek ki az Akrivisre fejlesztett üzleti intelligencia rendszerből.

  • A Cogitotól: Máté Majtán | CEO / Business Development Manager

A Cogitoval budapesti fiatalok forradalmasították az egyetemi, főiskolai jegyzetekből való tanulást. A start-up célja, hogy hiteles forrásból származó jegyzetek kerüljenek a diákokhoz. A Cogito egy közösségimédia-környezetbe ágyazott, kollaborációra lehetőséget adó oktatási menedzsmentrendszer, amellyel a hallgatók közösen dolgozzák ki a tételeket, témaköröket a vizsgáikra, majd mikor elkészültek, a tanáraik lektorálhatják őket, így kialakulhat egy megbízható, bármikor elérhető, mindenki számára világos követelményrendszert biztosító tudásbázis.

Innovatív ötletük tavaly ősszel a Magyarországon először megrendezett Pitch@Palace Hungary 1.0 startup versenyen az előkelő harmadik helyen végzett, és elhozta a People’s Choice Award közönségdíját is.

Tudj meg többet a vállalkozásod létrehozásához elengedhetetlen lépésekről a Kreatív Magyar Elme eseményén!

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

Tehetséggondozás iroda